Kies je producten

Nadat je Magento 2 hebt geïnstalleerd kun je je producten toevoegen. Voordat je een eigen webwinkel hebt is het natuurlijk van groot belang om de juiste producten aan te gaan bieden. Het vinden van de juiste producten maakt in principe onderdeel uit van het ondernemingsplan, maar aangezien het opzetten van een webshop in een aantal gevallen een stuk eenvoudiger verloopt is het verstandig om er ook eens apart over na te denken. Door de juiste producten aan te bieden zorg je er namelijk voor dat je klanten op een goede manier aan weet te spreken, wat de basis vormt voor je online succes.

Installeer de Magento 2 software op je webhosting omgeving

Voordat je de deuren kunt openen van je webwinkel, zul je eerst de Magento 2 software moeten installeren op je eigen webhosting omgeving. In dit artikel lees je hoe je Magento kunt installeren..

Producten te verkopen in Magento 2
Producten te verkopen in Magento 2

Producten die je kent

Het is verstandig om producten aan te gaan bieden die je kent. Dat helpt je op verschillende manieren. Zo zal het relatief eenvoudig zijn om de producten in te kopen en er daarbij voor te zorgen dat je een goede prijs betaalt. Als je de producten in je Magento 2 webwinkel kent heb je de mogelijkheid om de kwaliteit goed te bepalen en er op die manier bijvoorbeeld voor te zorgen dat je er niet teveel voor betaalt. Bovendien kun je er met bekende producten relatief eenvoudig voor zorgen dat je een interessant aanbod aanbiedt, met daarin bijvoorbeeld diverse varianten die verschillende mensen binnen je doelgroep aanspreken.

Producten die je leuk vindt

Daarnaast is het van belang om je te beperken tot producten die je zelf ook daadwerkelijk leuk vindt of zal gebruiken. We kennen allemaal de gevleugelde uitspraak ‘ik heb ‘m zelf ook’, die verkopers in offline winkels vaak te pas en te onpas gebruiken. Door er daadwerkelijk voor te zorgen dat je een product zelf ook hebt kun je er zeer enthousiast over vertellen en is de kans groot dat je er alles van weet. Klanten zullen dit online ervaren, aangezien de beschrijving van je producten dan waarschijnlijk goed overkomt en klopt met de werkelijkheid.

Producten die worden gevraagd

Tenslotte is het natuurlijk van belang om je te baseren op marktonderzoek wanneer je bepaalde producten aan kunt gaan bieden in Magento 2. Je kunt nog zoveel productkennis hebben en er zelf ontzettend blij mee zijn, maar wanneer er verder geen vraag naar is zal het je niet veel verder helpen. Ga op zoek naar een product dat je zelf graag gebruikt en waar vanuit de markt ook daadwerkelijk vraag naar is, of vraag naar zal ontstaan. Op die manier zorg je ervoor dat je de juiste producten aan kunt bieden in je webwinkel en je daarmee een goede basis legt voor je succes op het internet.

Meer weten over Magento?

Kijk voor meer informatie over Magento op magento.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *