Net als bij het beginnen van een reguliere winkel zitten er enkele verplichten aan het starten van een eigen webwinkel. Dit doet men om ervoor te zorgen dat je alleen een webwinkel kunt beginnen als je er ook daadwerkelijk serieuze plannen mee hebt. Klanten zullen uiteindelijk bestellingen gaan plaatsen in je webwinkel, waardoor het van belang is dat je ook daadwerkelijk van plan bent om de producten te gaan leveren. Met behulp van een Kamer van Koophandel inschrijving en een BTW-nummer kun je zorgen voor een betrouwbare uitstraling van je online webwinkel en kan men je aan de andere kant altijd traceren wanneer dat nodig mocht zijn.

Magento, KvK en Belastingdienst

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Het inschrijven van de Kamer van Koophandel is in principe een formaliteit, maar wanneer je dat voor het eerst doet kan het best een beetje spannend zijn. Over het algemeen zullen de werknemers daar ervoor zorgen dat je goed begeleid wordt. Zo krijg je een KvK-nummer en daarnaar een BTW-nummer, dat je kunt gebruiken om zaken te doen met andere ondernemers en bijvoorbeeld je producten in te kopen. Dit zijn in principe de enige verplichtingen voor het starten van een webwinkel, al is het daarnaast natuurlijk verstandig om je aan te sluiten bij een van de online keurmerken.

Meer info: Belastingdienst, Kamer van Koophandel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *